Veel gestelde vragen over Formentera!

Ah, Formentera! Dit juweeltje van de Balearen, genesteld in de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee, is een droombestemming voor velen. Met zijn ongerepte stranden die schitteren onder de zon, het ritme van zachte golven en een sfeer die je uitnodigt om te ontspannen en je zorgen te vergeten, is het geen wonder dat het eiland zoveel harten heeft veroverd.

Maar wacht, er is meer! Voorbij de zonsondergangen en het zachte zand schuilt een eiland vol verhalen, avonturen en geheimen die wachten om ontdekt te worden. Heb je vragen? Natuurlijk heb je die! En daarom hebben we deze uitgebreide FAQ-gids samengesteld. Of je nu een doorgewinterde reiziger bent, een nieuwsgierige ziel of iemand die gewoon droomt van de volgende grote vakantie, deze gids is jouw paspoort naar alles wat Formentera te bieden heeft.

Dus leun achterover, droom weg bij de gedachte aan zout op je huid en de zon op je gezicht, en duik diep in onze veelgestelde vragen. Formentera wacht op je, en we zijn hier om je voor te bereiden op het avontuur van je leven! 🌴🌊🌞

Op Formentera kun je:

 1. Een Kayak Tour maken over kristalhelder water naar verborgen baaien.
 2. Sant Francesc Xavier bezoeken voor lokale boetiekjes en gezellige cafés.
 3. De opvallend roze zoutvlakte bezoeken in het natuurpark Ses Salinas.
 4. Rondtoeren op een scooter en de diverse routes verkennen.
 5. Relaxen op het prachtige strand Ses Illetes met uitzicht op Ibiza en Es Vedra.
 6. De idyllische baai Calo des Mort bezoeken.
 7. Watersportactiviteiten zoals kajakken, windsurfen en klifspringen uitproberen.
 8. De zonsondergang bewonderen bij Cala Saona.
 9. Interieur shoppen bij Catalina House in Sant Ferran.
 10. De bekende vuurtoren Far de la Mola bezoeken.
 11. Een wijnproeverij ervaren bij wijnhuis Cap de Barberia.

Dit zijn slechts enkele van de vele activiteiten die je kunt ondernemen op Formentera!

Formentera heeft geen eigen luchthaven. De meest gebruikelijke manier om naar Formentera te reizen is door eerst naar het nabijgelegen eiland Ibiza te vliegen en vervolgens een boot te nemen vanaf Ibiza naar Formentera. De boottocht duurt afhankelijk van het type veerboot tussen de 35 minuten en een uur.

Nee, je kunt niet rechtstreeks naar Formentera vliegen. Formentera heeft geen eigen luchthaven. De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Ibiza. Vanaf Ibiza kun je vervolgens per boot naar Formentera reizen.

Een auto is niet strikt noodzakelijk op Formentera, gezien de geringe afmetingen van het eiland. Formentera is een ideaal fiets- en wandeleiland met diverse fiets- en wandelroutes. Echter, als je van plan bent om veel verschillende plekken op het eiland te bezoeken in een korte tijdspanne, kan een auto handig zijn. Een alternatief voor een auto is een scooter, wat een populaire keuze is onder bezoekers om het eiland te verkennen.

De prijs van de ferry overtocht van Ibiza naar Formentera kan variëren afhankelijk van het seizoen en de gekozen veermaatschappij. De gemiddelde prijs van een overtocht van Ibiza naar Formentera is ongeveer €91. Het is raadzaam om de prijzen en beschikbaarheid van verschillende veermaatschappijen te vergelijken om de beste deal te vinden.

Formentera staat bekend om:

 1. Pristine Stranden: Met name het strand van Ses Illetes, dat vaak wordt gerangschikt als een van de mooiste stranden ter wereld.
 2. Kristalhelder Water: Het water rondom Formentera is opvallend helder, ideaal voor snorkelen en duiken.
 3. Rustige Sfeer: In tegenstelling tot het naburige Ibiza, staat Formentera bekend om zijn rustige en ontspannen sfeer.
 4. Naturisme: Op veel stranden van Formentera is naturisme toegestaan.
 5. Fiets- en Wandelpaden: Het eiland heeft diverse routes die ideaal zijn voor fietsen en wandelen.
 6. Zeegrasvlakten van de Oceanische Posidonia: Deze onderwaterjungle staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en draagt bij aan de helderheid van het zeewater.
 7. Vuurtorens: Zoals de bekende vuurtoren Far de la Mola.
 8. Traditionele Architectuur: Witgekalkte huizen en historische bouwwerken zijn verspreid over het eiland.

De boot vanuit Ibiza komt aan in de haven van La Savina in Formentera. La Savina is de belangrijkste en enige haven van Formentera en is het eerste punt van aankomst voor bezoekers van het eiland. Vanuit La Savina kun je gemakkelijk andere delen van het eiland bereiken, zowel te voet, per fiets, scooter of auto. De haven biedt ook diverse diensten, waaronder auto- en fietsverhuur, restaurants, winkels en accommodaties.